Радник голови однієї з райдержадміністрацій в Харківській області просив відсотки від врожаю

Через п'ять місяців після отримання грошей вже ексчиновнику повідомили про підозру.

Радник голови Лозівської районної державної адміністрації не мав повноважень сприяти в збиранні врожаю, але отримав за це гроші.

29-річному колишньому чиновнику з Лозової Харківської області повідомили про підозру в шахрайстві. У вересні минулого року він отримав 20 тисяч гривень від фермера. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

За інформацією депутата Лозівської райради Сергія Красноперова, мова йде про колишнього радника голови Лозівської РДА Олександра Науменка. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За даними поліції, 24 вересня 2020 року тоді ще чиновник зустрівся з фермером. Він пообіцяв йому безперешкодний збір врожаю соняшнику на землі в Лозівському районі, яку чоловік засіяв незаконно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній співробітник фіскальної служби обманом заволодів будинком під Харковом

"Також було встановлено, що зловмисник будь-яких офіційних завдань або доручень з боку керівництва Лозівської РДА з контролю за раціональним і ефективним використанням земель не отримував і не мав повноважень щодо перешкоджання або сприяння в збиранні врожаю соняшнику. За свої "послуги" зловмисник попросив у потерпілого 15 % від суми врожаю, якщо його вага складе до 120 тонн і 20%, якщо його вага перевищить цю позначку", — розповіли поліцейські.

Вони уточнили, наступного дня тоді ще радник голови Лозівської РДА отримав від постраждалого 20 тисяч гривень.

15 лютого вдома у ексчиновника провели обшук. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).