П'яний водій Tesla пропонував харківським патрульним хабар

Норма алкоголю в крові у водія була перевищена в три рази.

Водій Tesla поклав до кишені патрульного гроші, щоб не проходити огляд на алкогольне сп'яніння.

22 лютого близько 20:00 до патрульних звернувся громадянин і повідомив, що водій автомобіля Tesla знаходиться за кермом у нетверезому стані. Машину виявили та зупинили на вулиці Полтавський шлях. Про це повідомили в Патрульній поліції Харківської області.

Патрульні побачили у водія ознаки алкогольного сп'яніння і запропонували йому пройти огляд. Однак чоловік не захотів цього робити і став пропонувати їм хабар — 5 тисяч гривень.

"Патрульні неодноразово попереджали громадянина про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди. Однак водій не реагував на попередження і поклав до кишені патрульного 10 купюр номіналом 500 гривень", — пояснили в патрульній поліції.

Патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Водієві все ж довелося пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння в лікарні. У його крові знайшли 0,68 проміле алкоголю.

Стосовно чоловіка патрульні склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом особою в стані сп'яніння) Кодексу про адміністративні правопорушення.

Як писав KHARKIV Today, 25-річний футболіст ФК "Металіст 1925" Дмитро Кравченко влаштував 28 жовтня аварію на проспекті Льва Ландау. Алкоголю в його крові виявилося в дев'ять разів більше, ніж допускає норма. У той же день "Металіст 1925" пообіцяв провести службове розслідування і оштрафувати п'яного футболіста.