П'яний водій перевернув вантажівку в Харківській області і розгубив вантаж (фото)

За керування в нетверезому стані водія можуть на рік позбавити права керувати транспортом.

Автомобіль із напівпричепом з'їхав з дороги між селищем Лиман і містом Зміїв (Харківська область) та перекинувся. 

Аварія сталася вдень 5 квітня. 40-річний водій вантажівки Renault із напівпричепом перевищив швидкість і не впорався з керуванням, через це автомобіль з'їхав з дороги і перекинувся. Водій відбувся синцями на обличчі. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

Поліцейські помітили ознаки сп'яніння у винуватця аварії і доставили його в лікарню. Після висновку медиків на водія склали протокол за ст. 130 (керування транспортом в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керувати транспортом на один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ДТП в Харькове погиб водитель иномарки

Також винуватця аварії притягли до адміністративної відповідальності за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспорту, вантажу, доріг, вулиць, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП. За це йому загрожує штраф у розмірі 340 гривень або позбавлення права керувати транспортом на строк від шести місяців до одного року.