Прокуратура вимагає від Кернеса закрити кафе і ресторани

За невиконання заходів щодо запобігання коронавірусу загрожує кримінальна відповідальність.

У прокуратурі підкреслюють: Харків залишається безпечним містом, але щоб не допустити поширення коронавірусу, потрібно дотримуватися карантинних вимог.

Прокуратура звернулася до харківської влади і роботодавців з вимогою виконувати вказівки Кабінету міністрів України і президента про запобігання поширенню коронавірусу і пригрозила кримінальною відповідальністю в разі їх невиконання.

"Звертаємося до всіх посадових осіб органів місцевої державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців з вимогою неухильного дотримання встановлених державних обмежень. У разі їх невиконання органи прокуратури будуть оперативно реагувати щодо кожної службової особи, в тому числі заходами кримінально-правового характеру ", — заявили в прокуратурі.

Чого вимагає прокуратура:

— дотримуватися заборони на відвідування установ освіти;

— не проводити масові заходів будь-якого формату і змісту;

— заборонити роботу закладів громадського харчування;

— закрити торгово-розважальні центри;

— припинити роботу майданчиків по торговому і побутовому обслуговуванню населення;

— зупинити роботу метрополітену;

— по можливості перевести співробітників на віддалену роботу.

Як писав KHARKIV Today, 11 березня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про введення карантину по всій країні. Наступного дня на карантин пішли всі вузи Харкова, а з 13 березня оголосили карантин в школах і дитсадках. Пізніше роботодавцям порекомендували відправити співробітників на віддалену роботу. Вже 16 березня Київ, Одеса, Львів, Запоріжжя, Ужгород, Івано-Франківськ, Миколаїв, Тернопіль, Суми та Полтава оголосили про посилення карантину через коронавірус.

Нагадаємо, Харків поки не став слідом за іншими містами закривати кафе, бари, ресторани, торгово-розважальні центри і всі магазини, крім продовольчих. Рішення було вибірковим і стосується роботи одного ринку, ЦНАПів і нічних клубів.