Прокуратура розслідує, чому чиновники Кернеса не запровадили карантин

За ігнорування постанови Кабміну про карантин через коронавірус чиновникам міськради загрожує до півроку ув'язнення.

Прокуратура Харківської області розпочала розслідування через те, що школи і садочки в Харкові продовжують працювати, незважаючи на всеукраїнський карантин.

За фактом порушення правил боротьби з епідеміями щодо посадових осіб Харківської міської ради почали досудове розслідування. Про це KHARKIV Today повідомив прес-секретар прокуратури в Харківській області Дмитро Чубенко.

"Прокуратурою Харківської області внесено дані в ЄРДР за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення правил і норм, встановлених з метою запобігання епідемічних та інших інфекційних захворювань)", — уточнив Чубенко.

Санкція статті передбачає штраф у розмірі 170 гривень, арешт на строк до півроку або обмеження волі на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин? Куди ще можна піти в Харкові

Як писав KHARKIV Today, в МОЗ повідомили: ігнорування карантину — веде до кримінальної відповідальності. Через поширення коронавірусу в Україні до 3 квітня ввели карантин в навчальних закладах, забороняють масові заходи до 200 чоловік. Однак 12 березня в Харкові школярі вийшли на навчання. Швидше за все, карантин в Харкові почнеться з понеділка 16 березня.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано один випадок захворювання коронавірусом — у жителя Чернівецької області, який подорожував по Італії.