Профілактика коронавірусу: в лікарні Харківської області додатково закуплять дезінфектанти та противірусні

Для лікарень, які увійшли до складу госпітальної бази, закуплять медобладнання, захисний одяг, противірусні препарати та дезінфектанти на 2,6 мільйона гривень.

Медобладнання і захисний одяг для лікарень Харківської області закуплять в найкоротші терміни.

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк за підсумками селекторної наради у вівторок,10 березня.

"На підставі рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області від 4 березня 2020 року передбачено виділення додаткових фінансових ресурсів в обсязі 2,6 мільйона гривень для фінансового забезпечення закладів охорони здоров'я обласного підпорядкування, які увійшли до складу госпітальної бази. На ці кошти у найкоротші терміни додатково придбають необхідні вироби медичного призначення, медичне обладнання, захисний одяг, засоби захисту органів дихання, противірусні препарати та ін., необхідні лікарські засоби, дезінфектанти і т.д.", — пояснив Черняк.
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ми шукали маски в Харкові: поради шити з марлі і бронь через аптеку​​​​​​​

За словами заступника голови ХОДА, в області підготовлено план дій, щоб запобігти поширенню коронавірусу. У лікарнях зарезервовані 740 інфекційних ліжок: 380 — для дорослих і 260 — для дітей. Зокрема, в інфекційній лікарні — 200 ліжок (6 ліжок — у відділенні інтенсивної терапії). Ще 270 — в дитячій інфекційній лікарні (6 — в інтенсивній терапії). Окрім цього, 270 ліжок знаходяться в лікарнях районів і міст Харківської області. Для надання медичної допомоги хворим з підозрою на коронавірусну інфекцію працюють 18 бригад "швидкої" (3 в Харкові і 15 — в районах області). У лікарнях є запас масок, респіраторів і окулярів, його планують поповнювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вопросы о коронавирусе ответит бот в Telegram

Як писав KHARKIV Today, для профілактики коронавірусу курсантам університету імені Кожедуба  обмежили  звільнення і відвідування рідних.