Призначення гендиректора Харківських тепломереж перенесли

Раніше нового гендиректора обіцяли представити до кінця січня.

Після призначення гендиректора в Харківських теплових мережах проведуть аудит.

Генерального директора комунального підприємства "Харківські теплові мережі" призначать наступного тижня, після цього проведуть аудит підприємства. Пріоритетними напрямками буде заміна та капітальний ремонт котелень. Про це повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

"Наступного тижня буде призначений керівник Харківських теплових мереж. Розпочнеться аудит всього господарства Харківських теплових мереж. Безліч питань. Але розумію, завжди не було грошей на перекладення, ремонти котлів. Минулого року ми виконали багато робіт з перекладення мереж завдяки Світовому банку. Я вів переговори. У цьому році теж заклали кошти на ремонт мереж. Для мене робота у напрямку Харківських теплових мереж буде пріоритетною, наступне — це заміна та капітальний ремонт котелень", — сказав Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Котельня пішла на карантин. У Харкові замерзають центральні райони

Секретар міськради згадав про відсутність опалення на Павловому Полі (Шевченківський район Харкова) і заявив про велике зношування котлів. Нові котли коштують від 57 до 90 мільйонів гривень за штуку в залежності від потужності, вони зменшують витрату газу і дають більше тепла. У планах — заміна котлів, переговори вже ведуть.

"Я не можу сказати, що вийшли із зони турбулентності на Павловому Полі. Але можу сказати, що котли потребують оновлення. Я провів переговори з організацією, яка випускає котли. Це котли іншого класу. Ці котли дають ККД 95%. Наші котли — 60 %. Це зменшення витрат газу, можливість для нас, як міської влади, утримувати тарифи на тому рівні, на якому вони є сьогодні. Нам потрібно сьогодні думати про питання енергоефективності, зменшення витрат газу і електрики", — пояснив Терехов.

Як писав KHARKIV Today, 5 січня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов повідомив про звільнення генерального директора "Харківських теплових мереж" Сергія Андрєєва. На його місце пообіцяли знайти хорошого кризового менеджера, його повинні були представити  наприкінці січня.