Причин для скасування або перенесення місцевих виборів немає — прем'єр-міністр

Вибори повинні відбутися 25 жовтня.

За словами прем'єр-міністра, кошти на місцеві вибори вже виділені, підготовка йде.

Причин для скасування або перенесення місцевих виборів в Україні, які повинні пройти восени цього року, немає. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телеканалу "Перший Західний".

"На сьогоднішній день ми повноцінно готуємося до виборів. Кошти виділені, з Центральною виборчою комісією ми працюємо, Верховна Рада над цим працює. Тобто підготовка до виборів йде. І причин формальних та неформальних для їх скасування або перенесення на сьогоднішній день не існує", — сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова "Слуги народу" Харківської області Павло Сушко розповів, хто буде кандидатом в мери Харкова

При цьому прем'єр-міністр зазначив, що коронавірус вносить корективи в звичне життя, тому робити прогнози на осінь важко.

"Я наполягаю на тому, що вони будуть. Але в умовах коронакризи в світі — коли світ не знає, що буде через три місяці, півроку, невідомо... Імовірність того, що в нашому житті будуть зміни і вони будуть пов'язані з виборами або не з виборами — ця ймовірність існує. Тому сьогодні стверджувати, що все буде неодмінно — дуже важко. Сьогодні жоден уряд у світі не прогнозує на більш ніж 100 днів", — підсумував Шмигаль.

Як писав KHARKIV Today,  місцеві вибори призначені на 25 жовтня. Перший заступник президентської фракції у Верховній Раді Олександр Корнієнко теж обіцяв, що вибори пройдуть "не дивлячись ні на які інсинуації про їх перенесення, скасування або неможливость проведення через нестачу коштів".