Прем'єра фільму про Голодомор, який знімали в Харкові, відбудеться цієї суботи (Відео)

Зйомки в Харкові дозволили відтворити московські локації для кінофільму.

Над фільмом працювали Україна, Польща і Великобританія.

28 листопада о 23:00 на телеканалі "Україна" відбудеться телевізійна прем'єра історичного трилера "Ціна правди", який розповідає про події Голодомору 1932-1933 років. Частина зйомок фільму проходила в Харкові.

За сюжетом фільму, валлійський журналіст і за сумісництвом радник прем'єр-міністра Великобританії Гарет Джонс шукає історію для свого сюжету і приїжджає до Москви, щоб взяти інтерв'ю у Йосипа Сталіна. У столиці СРСР знайомиться з Адою Брукс, яка відкриває йому очі на "радянську утопію", і Гарет, незважаючи на погрози з боку агентів радянських спецслужб, починає розслідування. Крок за кроком він наближається до розкриття правди про Голодомор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ринок "Барабашово" зняли в кіно

Фільм знятий у копродукції України, Польщі та Великобританії, зйомки велися в усіх цих країнах. Наша країна витратила на фільм 26 мільйонів гривень, а загальний його бюджет складає 262,2 мільйона. Московські локації в фільмі відтворили в Харкові. У нашому місті для зйомок перекривали одну з центральних площ.

У стрічці знялися: Джеймс Нортон (серіал "Війна і мир"), Ванесса Кірбі ( "Корона", "Місія нездійсненна: Наслідки"), Пітер Сарсгаард ( "Чудова сімка"), Джозеф Моул ( "Гра престолів") і Кеннет Кренем ( "Малефісента"). У фільмі знімалися також українські актори: Яків Ткаченко та Олег Драч.

Режисер фільму — Агнешку Холланд, якого Президент України Володимир Зеленський в листопаді 2019 року нагородив орденом Княгині Ольги.