Представникам молодого крила "ОПЗЖ" не дали виїхати на підтримку Медведчука

Близько 40 осіб збиралися на акцію проти припинення мовлення телеканалів Медведчука.

Спочатку автобус "замінували", а після перевірки їх вернули назад представники "Нацкорпусу".

У поліції розповіли, що їм надійшла інформація про вибухівку в автобусі, який їхав до Києва. Коли вибухотехніки оглядали транспорт, на місце події прибула група чоловіків, вони почали спілкуватися з пасажирами автобуса. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

"Фахівці вибухотехнічного управління обстежили салон і багажне відділення, ніяких вибухових речовин і вибухових пристроїв вони не виявили", — розповіли поліцейські.

Вони не зафіксували жодних конфліктних ситуацій або порушень громадського порядку.

Близько 11:00 до посту Пісочин приїхали представники "Нацкорпусу". Вони заблокували автобус, в якому було 30-40 чоловік, які планували взяти участь в акції проти блокування мовлення телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Про це KHARKIV Today повідомив лідер харківського "Нацкорпусу" Костянтин Немічев.

"Нам надійшла інформація, що набирають спортсменів за гроші і ми почали дізнаватися інформацію і з'ясували, що це "Патріоти — за життя" збираються їхати до Києва. Ми зібралися, знайшли їх на посту в Пісочині і переконали, пояснили дохідливо, що краще не їхати. Цього разу забракло слів, щоб їм пояснити. Ми пояснили, що Медведчук, Ківа — це все маріонетки Путіна, які хочуть дестабілізувати обстановку в Україні та їх руками це все робиться. Громадяни України не хочуть дестабілізації обстановки, тому що їм вже вистачило дестабілізації, коли у нас відібрали Крим і напали на Донбас. Вони повернули автобуси, їх вивантажили і, я так розумію, вони розійшлися по домівках", — пояснив він.

Ми намагалися зв'язатися з куратором "Патріотів — за життя" Олегом Ширяєвим, але його телефон відключений. За словами Костянтина Немічева, на місці події Ширяєва не було.

Інформацію за фактом події в поліції зареєстрували в журналі єдиного обліку. Вони шукають того, хто дав неправдиве повідомлення про мінування автобуса.