Правоохоронці не знайшли вибухівку в харківських ліцеях

До поліції надійшло повідомлення про мінування шести об'єктів.

Ніяких вибухових пристроїв чи небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Сьогодні, 18 лютого, невідомі повідомили про замінування 6 об'єктів у Харківській області. Про це повідомили у відділі комунікації поліції регіону.

О 10:13 до поліції надійшли повідомлення про закладення вибухівки в двох будівлях на вулиці Шевченка, а о 10.48 — трьох ліцеях: на вулиці Ярослава Мудрого, Астрономічній і на проспекті Героїв Сталінграда.

Також о 10:13 надійшла інформація про замінування адміністративної будівлі на вулиці Дніпровській в  Мерефі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові "замінували" суд, де повинні відбутися два резонансних засідання

"Фахівці обстежили понад 20 000 квадратних метрів приміщень і прилеглої території, евакуювали 861 людину. Ніяких вибухових пристроїв чи небезпечних речовин правоохоронці не виявили", — розповіли правоохоронці.

Інформацію зареєстрували в Єдиному обліку заяв і повідомлень територіальних підрозділів поліції. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння неправдивих викликів

.

За аналогічними неправдивими повідомленнями про мінування об'єктів в Харкові і області в поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Нагадаємо, про те, що в гімназії "Очаг", ліцеї "Професіонал" і сервісному центрі МВС шукають вибухівку, першими повідомили користувачі соціальних мереж. Діти масово покидали територію навчальних закладів. А сервісний центр МВС на вулиці Шевченка, 62 під загрози про "замінування" потрапив третій день поспіль.

Раніше KHARKIV Today писав, що жителя Харківської області затримали за "мінування" дитсадків і шкіл. Псевдомінер зізнався в скоєному.