Право депутатів на отримання доступу до документів сесій Харківської міськради назвали "недоречним"

На сесії приймуть регламент, не всі фракції згодні з ним.

У разі позачергових сесій у депутатів Харківської міськради не завжди є навіть 24 години на ознайомлення з проєктами рішень.

Позачергова сесія Харківської міськради відбудеться 30 грудня. До цього депутати проводили засідання робочих груп, де пропонували внести зміни до регламенту.

Фракції "Слуга Народу" та "Європейська Солідарність", зокрема, хотіли, щоб у депутатів з'явилося більше часу на ознайомлення з проєктами рішень перед сесіями.

За словами депутата Харківської міської ради Олександра Котукова ( "СН"), багато пропозицій його фракції до проєкту Регламенту були відхилені. Більшість — з сухим формулюванням "недоцільно".

"Втім, остаточне рішення буде прийматися в сесійній залі. Завтра, 30 грудня, ми будемо повторно пропонувати ряд змін до проєкту Регламенту, зокрема, щодо закріплення за депутатами права, навіть в разі позачергових засідань, мати мінімум 24 години на ознайомлення з проєктами рішень . На наш погляд, це все-таки дуже "доцільно" ... ", — написав Олександр Котуков в Facebook.

Фракція "Європейська Солідарність" також просила збільшити час на ознайомлення з проєктами порядку денного, але отримала відмову. Депутати також будуть піднімати це питання на сесії. Про це повідомив депутат Харківської міськради Ігор Ісаєнко ( "ЄС").

"З метою оптимізації роботи та своєчасного отримання депутатами проєкту порядку денного, наші депутати запропонували внести зміни щодо розміщення в системі "Електронне робоче місце депутата" проєкту порядку денного сесії міської ради не пізніше, ніж за 5 днів до початку пленарного засідання міської ради. Таким чином у депутатів буде достатньо часу для того, щоб в електронному вигляді ознайомитися з проєктом порядку денного. Члени робочої групи від апарату міської ради, ОПЗЖ,"Партії Шарія" та "Блоку Кернеса — "Успішний Харків" не підтримали наші пропозиції проєктів зі зміни регламенту, прокоментувавши їх як "недоцільні", — уточнив Ігор Ісаєнко в Facebook.