Працювали і в Харківській області. Конвертаційний центр за місяць виводив 400 мільйонів гривень

Конвертаційний центр "допомагав" мінімізувати податкові платежі, легалізувати доходи і перевести в готівку гроші.

Конвертаційний центр "допомагав" мінімізувати податкові платежі, легалізувати доходи і перевести в готівку гроші.

Конвертаційний центр щомісячно виводив в тінь майже 400 мільйонів гривень. За даними слідства, він працював в Київській, Сумській і Харківській областях. Діяльність конвертаційного центру припинили. Про це повідомили в Службі безпеки України.

"Організатори надавали замовникам послуги з мінімізації податкових платежів до державного бюджету, легалізації доходів і переведення в готівку коштів. Незаконні фінансово-господарські операції здійснювали через ряд фірм з ознаками фіктивності. Деякі з них були оформлені на підставних осіб, в тому числі і жителів тимчасово окупованих територій Донбасу", — розповіли в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери з Харківської області вкрали понад десять мільйонів гривень з карток

Слідчі провели одночасні обшуки в офісах, вдома і в автомобілях учасників схеми, вилучили комп'ютери, магнітні носії інформації, мобільні телефони, банківські картки, гроші, дані про клієнтів та інші докази діяльності групи.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На вилучене майно накладено арешт, всі рахунки конвертаційного центру заблоковано. В СБУ перевіряють інформацію про можливу причетність організаторів схеми до фінансування терористичних організацій "Л/ДНР".