Позов про призначення Терехова секретарем Харківської міськради суд хоче розглянути в закритому режимі

Ігор Терехов каже, що все, що написано в позові, "просто смішно".

Один з позивачів, депутат Харківської міськради Ігор Черняк, обіцяє домагатися відкритих судових засідань.

Днями депутати Харківської міськради Ігор Черняк, Дмитро Булах та Максим Радченко подали до суду позов, щоб визнати протиправним і скасувати рішення Харківської міськради про обрання Ігоря Терехова секретарем. Харківський окружний адміністративний суд призначив розгляд цього позову в спрощеному провадженні без виклику представників сторін. Про це повідомив Ігор Черняк.

"Очевидно, на думку суду, це справа не становить значного суспільного інтересу. І, звичайно ж, ні в якому разі не можна проводити відкриті судові засідання, щоб ніхто нічого зайвого не почув! Адже дійсно, ну яке суспільне значення може мати встановлення факту (не) легітимності влади в півторамільйонному місті?", — написав один з позивачів у Facebook.

Ігор Черняк додав, що він з колегами буде використовувати всі можливі правові механізми для того, щоб домогтися відкритого і публічного розгляду позову.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов, відповідаючи на питання журналістів про цей позов, відповів: "Я якось не переживаю взагалі. Все, що там написано — це просто смішно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливий громадянин. Як Кернесу будуть присвоювати звання почесного харків'янина?

Нагадаємо, депутати, які пішли до суду, говорять про те, що п'ятий мер Харкова Геннадій Кернес не прийняв присягу і тому не міг подати кандидатуру Ігоря Терехова на пост секретаря Харківської міськради. 5 лютого вони звернулися з позовом до Харківського окружного адміністративного суду.

Як писав KHARKIV Today, Ігоря Терехова обрали секретарем Харківської міськради 9 грудня минулого року. Кандидатуру запропонував сам Кернес — нібито надіслав це повідомлення  електронною поштою з клініки "Шаріте". Коли п'ятий мер Харкова помер, Ігор Терехов став виконувати його обов'язки. 31 грудня секретар Харківської міськради подав подання до парламенту про призначення дострокових виборів мера. Пізніше з'ясувалося, що Терехов не відправив з ним необхідні документи. За фактом повноваження Кернеса в Харківській міськраді ще не припинені. Зараз Верховна Рада і міськрада ведуть листування.