Пожежа в пансіонаті для літніх людей в Харкові: затримали чотирьох підозрюваних

Слідство перевіряє три версії пожежі.

Затриманим готують підозри і клопотання про обрання запобіжного заходу. Слідчі перевіряють три версії виникнення пожежі.

Поліцейські затримали власника будинку, який здавав його під пансіонат, орендаря і його дружину (директор приватного підприємства, фактично керувала пансіонатом), а також адміністратора. Останній координував роботу пансіонату, але не був офіційно працевлаштований. Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

"Затримані подружжя є засновниками громадської організації, метою діяльності якої є сприяння оздоровчій аматорській, культурній діяльності, спрямованій на задоволення та захист законних інтересів її членів, яка ймовірно використовувалася для прикриття діяльності, пов'язаної з доглядом за особами похилого віку", — пояснила Венедіктова.

За інформацією Генпрокуратури, в середньому вартість перебування в пансіонаті "Золотий час" подружжя оцінювали в 15 тисяч гривень.

На ділянці затриманому власнику належать два будинки. На будинок під пансіонат не знайшли документів. Крім того, без спеціальних дозволів до будинку підключені електро- і газопостачання за рахунок приєднання комунікацій будинку, який належним чином оформлений (тобто це — сусідній будинок).

Слідчі з'ясували, що в сусідньому будинку знаходиться так званий реабілітаційний центр для алко- та наркозалежних. Підстави їх перебування і точну кількість встановлюють

Зараз допитують інших працівників пансіонату і свідків, проводять обшуки. Поліцейські перевіряють три основні версії: виникнення пожежі в результаті підпалу; необережне поводження з вогнем у побуті і електроприладами; замикання електромережі. Крім того, перевіряються співробітники ДСНС за фактом належного виконання своїх обов'язків з контролю за дотриманням правил пожежної безпеки.