Пов'язана з заступником директора "Тепломереж" фірма отримає 50 мільйонів гривень на заміну труб

Це не перша фірма з оточення керівництва комунального підприємства, яка заробляє на реконструкції тепломереж.

Тендер на реконструкцію тепломереж виграла фірма, засновником якої раніше значився заступник директора КП "Харківські теплові мережі" Сергій Медведєв.

Договір на заміну труб за 56 мільйонів 600 тисяч гривень комунальне підприємство уклало з фірмою "ВВК-Стиль". Інформація про це з'явилася на порталі державних закупівель ProZorro, передає  Харківський антикорупційний центр.

За даними ХАЦ, мова йде про реконструкцію теплових мереж в Харкові (Черга 2. Об'єкт 21. Ділянка між МК3232А - МК3237, проспект Індустріальний). Техніку підрядник буде орендувати у В'ячеслава Зеленського і його фірми "Спецбуд АТП".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Харківські тепломережі "заплатять дніпровському вузу мільйон гривень

"Засновник "ВВК-Стиль" зараз — Олексій Олійник. Раніше був Сергій Медведєв. Його прізвище, ім'я та по батькові збігається з прізвищем, ім'ям та по батькові заступника генерального директора КП "Харківські теплові мережі". Це вже не перша фірма з орбіти керівництва комунального підприємства, яка заробляє на заміну труб", — уточнили в ХАЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор "Харківських тепломереж" став заробляти менше, але накопичив близько 100 тисяч доларів заощаджень

Вони нагадали, раніше понад 100 мільйонів гривень від комунального підприємства отримала фірма "Схід-Теплоремонт".

"Співвласниця "Схід-Теплоремонт", крім Андрія Масюка, — харків'янка Ніка Ананьєва. Ніка Ананьєва також співвласнця "Кембридж Україна". Інший співвласник "Кембридж Україна" — Володимир Єна. Людина з такими прізвищем, ім'ям та по батькові, в 2007-2008 роках обіймала посаду заступника директора з капітального будівництва КП "Харківські теплові мережі", — додали антикорупційники.