Посилення карантину: харківські школи працюватимуть в звичному режимі

За офіційною інформацією, 99% харківських учнів ходять до школи.

У Харківській міськраді не стали приймати рішення про дострокові канікули в школах. Чекатимуть офіційного рішення Києва.

У мерії чекатимуть офіційного рішення Кабміну або МОН. До тих пір діти вчаться в звичному режимі. Цю інформацію сьогодні озвучила на нараді директорка департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко. Рекомендації виконуючого обов'язки міністра поки залишаються тільки рекомендаціями.

"Це був указ Міністерства? Я вам скажу ... Я б вам рекомендувала пофарбуватися в чорний, а вам — в білий. Якщо Міністерство не може взяти на себе відповідальність видати указ ... Чому з 15-го? Чому з четверга? Дітей 1,5 місяці вчили і давай закривати. Те, що стосується дітей, потрібно робити виважено і мудро. Якщо буде указ Міністерства та постанова Кабміну, ми виконаємо цю постанову. Поки, крім коментарів в телеграм, що не є офіційною інформацією, ми нічого не отримували", — сказала Деменко.

За словами чиновниці, в школах Харкова ситуація стабільна, на дистанційному навчанні перебувають менше 2% класів.

"Якщо дитина хворіє, ми відправляємо клас на дистанційне навчання. Зараз у нас на дистанційному навчанні знаходиться не більше двох відсотків класів. На щастя, наші діти майже не хворіють. Міністерство може взяти на себе відповідальність і визначитися, проводити достроково чи ні канікули. Ми чекаємо. Але ми не просто чекаємо, склавши руки. Зараз в Харкові проводиться робота по капітальний обробці деззасобами кожної школи. Вже вдруге провели її, ОБСЄ нам допомогло", — сказала Ольга Деменко.

Щодня в департаменті збирають інформацію про відвідуваність дітей. Наприклад, в понеділок в школах були присутні 89% дітей. На дистанційному навчанні, за словами Деменко, знаходяться 82 класи, на кабінетному навчанні — 4388 класів.

"Тобто 82 класи — це менше, ніж два відсотки. Кількість кожен день змінюється. Якісь виходять, повертаються. Ця ситуація контрольована", — впевнена чиновниця.