Поранений в ресторані в центрі Харкова збрехав в лікарні про місце стрілянини. Досьє на учасника перестрілки

Дмитро Шаповалов сказав, що отримав поранення на Олексіївському житловому масиві.

Потерпілий Дмитро Шаповалов раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. В одному з проваджень він проходить підозрюваним разом з Сергієм Козлюком, обвинуваченим в нападі на телеоператора на "Барабашово".

Поранений після стрілянини в ресторані Biani Champagneria 32-річний Дмитро Шаповалов сам звернувся до лікарні. Однак лікарям сказав, що поранення отримав не в ресторані, а на Олексіївському житловому масиві, обставин отримання поранень не пам'ятає. Про це повідомили в Police Control з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"Шаповалов отримав вогнепальне поранення потилиці, грудної клітки, правого плеча і пальця правої руки. До лікарні його доставив невідомий чоловік, якого вже розшукує поліція", — сказано в повідомленні.

Дмитро Шаповалов народився в Харкові. Раніше його неодноразово доставляли до поліції за підозрою в злочинах і притягували до адміністративної відповідальності.

За даними Police Control, в 2009 році по відношенню до Шаповалова відкривали кримінальні провадження за фактом незаконного заволодіння паспортом, шахрайствао, грабіж, в 2010-му — хуліганство. Пізніше він перебував в місцях відбування покарання.

У травні 2016 року він з Олегом Пашковим, Максимом Курішевим і Сергієм Козлюком викрав Audi. Козлюк також брав участь в нападі на телеоператора на ринку "Барабашово" і ДТП з патрульними.

"Той самий одіозний Сергій Козлюк — "бігунок", який співпрацює зі слідчим управлінням в Харківській області. Який в березні 2020 влаштував ДТП з патрульними. До речі, у справі ДТП досі нікому не повідомили про підозру. Козлюк проходить обвинуваченим по декількох статтях Кримінального кодексу в справі про напад на журналіста Вадима Макарюка і він частенько спокійно тусується з поліцейськими", — підкреслили в Police Control.

Шаповалов раніше входив до складу організації "Сотня Лева", у якої вилучали зброю і боєприпаси. Також він — колишній член громадської організації "Опора". З 2017 року Шаповалов знаходиться під підпискою про невиїзд.

Ще одне провадження відкрито у вересні 2019 року — погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 345) Кримінального кодексу України, коли він блокував рух автомобіля сім'ї підприємців Каретникових, яких охороняла державна охорона.

Як повідомили в Police Control, відпочиваючі в ресторані, серед яких був Шаповалов, входять до угруповання "Залютинські", що належить кримінальному авторитету Леоніду Мітрову ( "Мітруша").

Убитий — 37-річний Руслан Смирнов. Він також раніше судимий за грабіж. 1 листопада він з травматичного пістолета "Форт-12Р", дозвіл на який він отримав в 2018 році, відкрив стрілянину.

У Police Control відзначили, що за адресою ресторану Biani Champagneria зареєстрована фірма "ЮСТА", яка належить дружині нардепа Нонні Шенцевій і Гюльназ Зейналовій, однак рестораном займаються інші люди — Руслан Ісмаїлов, Владислав Вишневський та Ігор Луганський.

Нагадаємо, 1 листопада в ресторані Biani Champagneria сталася стрілянина. Чоловік відкрив стрілянину по відпочиваючих, ті у відповідь почали бити його пляшками. В результаті стрілка забили на смерть.