Помер ректор Харківського автомобільно-дорожнього університету

Анатолію Туренку було 80 років, про причини смерті не повідомляється.

Прощання з Анатолієм Туренком відбудеться в університеті.

1 листопада на 81-му році життя помер ректор Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Анатолій Туренко. Про це повідомили на сайті ХНАДУ.

"Колектив Харківського національного автомобільно-дорожнього університету з глибоким сумом і невимовним гірким болем сумує від величезної втрати почесного громадянина Харкова, ректора Анатолія Миколайовича Туренка", — сказано в повідомленні.

Офіційна церемонія прощання пройде в холі університету 3 листопада о 11:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 102 році життя помер Борис Патон

Відзначимо, Анатолій Туренко народився 24 лютого 1940 року в місті Кам'янка (Черкаська область). У 1959 році закінчив з відзнакою Кіровоградський технікум механізації і електрифікації сільського господарства.

У 1967 році з відзнакою закінчив автомобільний факультет Харківського автомобільно-дорожнього інституту. У 1976 році став деканом автомобільного факультету, з 1992 по 2020 рік — ректор Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.

Як повідомили в Харківській міськраді, Анатолію Туренку належить більше 20 винаходів, які впроваджені у виробництво на підприємствах України, Білорусі, Грузії та в інших країнах.