Помер головний Дід Мороз Харкова

У театрі, де грав Євген Плаксін, шукають його родичів.

Євгену Фролович Плаксіну — головному Дідові Морозу Харкова, акторові тетра Шевченка, було 75 років.

О 14:00 12 жовтня життя головного Діда Мороза міста обірвалося, він захворів коронавірусом і згодом помер. Про це KHARKIV Today повідомила директор театру Шевченка Маргарита Сакаян.

"Коли відбудеться прощання — невідомо, це ж коронавірус, яке може бути прощання? Ми й самі не знаємо. Раптово потрапив до лікарні і все, грав у виставі "Примадонни" 1 жовтня і більше не з'являвся", — пояснила вона.

Колеги згадують Євгена Плаксіна як талановитого актора, неймовірно світлу і позитивну людину і просять вийти на зв'язок родичів: +38 050 965 06 95 (Тетяна Турка) або 057 705 13 62 (прохідна театру).

Головний Дід Мороз Харкова був заслуженим артистом України та грав у театрі Шевченка. Він працював конферансьє на різних заходах — зустрічав, вітав і оголошував перших осіб країни як президентів України, так і Леоніда Брежнєва, Володимира Щербицького, Петра Шелеста, маршала Івана Конєва.

Як писав KHARKIV Today, Євген Плаксін вирішив в дитинстві, що стане Дідом Морозом, коли йому не дісталося подарунка від казкового персонажа. З тих пір він веселив малюків на дитячих ранках, відкривав головну ялинку на площі Свободи і намагався не ображати дітей.