Поліція знайшла більше 120 порушників "карантину вихідного дня" в Харкові

Копи виписали більше штрафів, ніж в попередній локдаун "вихідного дня".

Найбільше перевіряли кафе і ресторани.

Протягом вихідних 28 і 29 листопада в Харківській області виявили 127 порушників карантину і склали на них адміністративні протоколи. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

"Поліцейські цілодобово контролюють дотримання обмежень і заборон уряду щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Щодня для забезпечення карантинних заходів на території Харкова та області залучається близько 1100 правоохоронців", — попередили копи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть ввести "інтелектуальний локдаун"

За інформацією поліції, в минулі вихідні за дотриманням карантину стежили 89 рейдових груп, до них увійшли близько 210 поліцейських і представники Держспоживслужби в Харківській області. У Харківській області вони перевірили 1500 об'єктів — 597 ресторанів і кафе, 143 ринки, 431 магазин, 100 перевізників, 23 гуртожитки, 63 місця відпочинку і 143 інших об'єктів.

"Переважна більшість виявлених порушень стосувалося роботи магазинів, які здійснюють торгівлю непродовольчими товарами, продавців, які перебувають на робочому місці без маски, кафе, які працювали всупереч карантинним вимогам, і водіїв, які здійснюють перевезення пасажирів з порушенням певної кількості" — пояснили поліцейські.

Вони нагадали, за порушення правил карантину та санітарних норм законом передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Як писав KHARKIV Today, в "карантин вихідного дня" 21 і 22 листопада копи склали 87 адміністративних протоколів, хоча перевірок було більше, ніж цього разу.