Покатушки на карантині: де і за скільки орендувати велосипед у Харкові

Через закриття метро багато харків'ян пересіли на велосипеди. Брати двоколісний напрокат краще заздалегідь.

Через закриття метро багато харків'ян пересіли на велосипеди. Брати двоколісний напрокат краще заздалегідь.

З приходом у місто по-літньому теплої погоди "карантинних коней" на вулицях стало набагато більше. KHARKIV Today дізнався, як працюють найвідоміші велопрокати Харкова в умовах карантину і чи дезінфікують свій транспорт.

Nextbike Харків

Для того, щоб орендувати велосипед у міській мережі Nextbike, потрібно зареєструватися один раз: на сайті, скачавши мобільний додаток, безпосередньо в терміналі у одній зі станцій прокату або зателефонувавши за номером: 0 800 21 1980.
Після цього можна буде кататися на велосипедах мережі по всьому світу. Для підтвердження платіжного методу з вашої картки буде списано 100 грн. Ці 100 грн. — початковий баланс, який можна використовувати вже з першої поїздки.
Станції Nextbike в Харкові на карті можна подивитися за посиланням

Цього року Nextbike не планує розширювати свою мережу в Харкові.

Що стосується роботи в умовах пандемії коронавірусу, то, за словами представників компанії, їх обладнання на станціях прокату дезінфікується технічною службою щодня, але клієнтам все ж нагадують про власну відповідальність.

"З власного досвіду можу сказати, що їхати в спеку на велосипеді набагато прохолодніше, ніж йти, —розповіла менеджер проєкту "Nextbike Україна" в Харкові Вікторія Смагіна. — Ми рекомендуємо обзавестися захисною маскою і кататися в громадських місцях в ній або використовувати легкий баффі. Для велосипедиста під час переміщення по проїжджій частині маска не обов'язкова. Це рекомендації фахівців".

Прокат велосипедів у Велопрокатику (Білгородське шосе, 10, автостанція №4, біля 6-ї платформи. Телефон: 096-621-83-85, 093-031-32-01), працює щодня з 9 до 22 годин.

В умовах карантину введена нова послуга: прокат велосипедів на тривалий термін (від 3 до 10 днів і більше). Для цього потрібно взяти з собою посвідчення особи (паспорт, закордонний паспорт або водійські права).

"Бронювати велосипеди заздалегідь не потрібно, у нас їх вистачає. Дуже просимо вас не забувати вдягати маски, — розповіли співробітники "Велопрокатика". — Всі велосипеди ми дезінфікуємо після кожного клієнта".

У Велоцентрі "Спиця" (Білгородське шосе, 1. Телефон: 098-952-52-53) розповіли, що у них зараз підвищений попит і порадили бронювати їх заздалегідь. У будні — приблизно за 2-3 години, а ось у вихідні — навіть за день. Дезінфікують велосипеди "по можливості", так що краще візьміть з собою антисептик для керма або, як варіант, рукавички.

Графік роботи: понеділок — п'ятниця з 10:00 до 20:00, у вихідні з 9:00 до 21:00.
Ціни у будні:
Година – від 50 грн
3 години – от 90 грн
День – від 160 грн
У вихідні:
Година – від 55 грн
3 години – від 100 грн
День – від 170 грн.

При оренді велосипеда на термін більше 5-ти діб — знижка 10%.

Прокат в «Простых движениях» (ул. 23 Серпня, 31б. Телефон: 097-461-64-14), працює з 10 до 20 годин щодня. Бронювати велосипеди можна тільки по передоплаті. З собою захопіть документ, що засвідчує особу (паспорт України, закордонний паспорт або права).

Співробітники велопрокату розповіли, що їх другий пункт на Білгородському шосе, 10 тимчасово закритий.

Блек Байк Харків (вул. Ярослава Мудрого, 22. Телефон: 066-828-29-28) пропонує оренду велосипедів і самокатів. Час роботи: з 10 до 21 (будні), з 10 до 22 (вихідні).

Ціни у будні:
3 години - 95 грн.
день - 145 грн.
здати наступного дня + 30 грн.
Вихідні і святкові дні:
3 години - 125 грн.
день - 195 грн.
здати наступного дня + 50 грн.

Потрібен документ, що засвідчує особу, та застава 300 гривень.
У прокаті є антисептики, якими ви можете обробити руки після користування велосипедом.

Нагадаємо, ще в березні замість метро харків'янам запропонували пересісти на велосипеди.