Племінника кримінального авторитета підозрюють у скоєнні двох розбійних нападів під Харковом

Двоє хлопців наділи балаклави і взяли макет автомата Калашникова, щоб показати авторитет

Один з нападників — племінник київського кримінального авторитета на прізвисько "Самвел Донецький".

У ніч на 3 березня у Харківській області здійснили два збройних напади — у селах Піщанка і Берестовенька (Красноградський район).

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, близько 03.00 ночі в поліцію надійшло повідомлення від продавщиці цілодобового продуктового магазину в селі Піщанка.

"Вона повідомила, що в приміщення зайшов чоловік у балаклаві, і, погрожуючи предметом, схожим на автомат, почав вимагати гроші. Жінка разом з колегою встигла сховатися в підсобці, після чого невідомий вибіг з крамниці", — розповіли в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік у балаклаві напав з пістолетом на продавщиць в Харківській області

Через три години в службу "102" зателефонувала 40-річна мешканка села Берестовенька. За її словами, двоє чоловіків у балаклавах постукали до неї в будинок. Коли вона відкрила двері, нападники вдарили її і, погрожуючи предметом, схожим на автомат АК-47, змусили її віддати ноутбук.

Обидві потерпілі надали поліції однакові описи зловмисників.

В результаті правоохоронці затримали двох молодиків 20-ти та 22-х років. Старший з нападників приїхав до родичів у Харківську область з Києва. Він доводиться рідним племінником кримінальному авторитету, відомому як "Самвел Донецький". Раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків.

Як з'ясувалося, 2 березня ввечері хлопці відпочивали в місцевому кафе, і один з них вирішив показати свій авторитет на ділі.

"Для цього вони обрали цілодобовий продуктовий магазин в селі Піщанка. Спланувавши напад, чоловіки одягли чорні спортивні костюми, сховали обличчя під балаклавами і взяли макет автомата Калашникова АК-47. Один із зловмисників зайшов у магазин, погрожував продавчині" зброєю  вимагав гроші. Жінки встигли сховатися в підсобне приміщення і повідомили нападнику про те, що викликали поліцію. Хлопець вибіг з магазину, прихопивши пляшку горілки. На допиті він зізнався, що таким чином хотів  ввести слідчих в оману ", — розповіли у відділі комунікації Нацполіціі області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Групу іноземців затримали за розбійні напади в Харкові

Незважаючи на невдалу спробу пограбування, хлопці позбулися одягу і спланували ще один злочин.

"Киянин запропонував товаришеві напасти на жінку, яка жила з ним по сусідству. Молоді люди повернулися на місце, де залишили одяг і" зброю ", після чого попрямували до жертви. Потрапивши в домоволодіння, вони вдарили її, поклали обличчям на підлогу, вимагали віддати гроші і цінності. Не знайшовши нічого цінного, порушники забрали ноутбук і покинули будинок ", — говорять в поліції.

У Красноградському відділі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій). Хлопцям загрожує до семи років ув'язнення. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Самого Самвела Мартиросяна, відомого в кримінальних колах як "Самвел Донецький", затримали у вересні 2019 го в Полтаві. За повідомленням Нацполіціі, лідер злочинного угруповання перебував у міжнародному розшуку за скоєння вбивства на території Вірменії.