Після обшуків в Харківській міськраді знайшли ще одного підозрюваного в привласненні 800 тисяч гривень

Слідчі встановили організатора групи.

Зловмиснику загрожує від 7 до 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років та з конфіскацією майна.

40-річного харків'янина підозрюють в організації групи, яка привласнила понад 800 тисяч бюджетних коштів під час капремонту будинків на проспекті Гагаріна. Про це повідомили в прес-службі прокуратури в Харківській області.

Слідчі встановили, що в 2019 році він створив групу для привласнення бюджетних коштів під час капремонту багатоквартирних житлових будинків в Харкові. До групи увійшли — один із заступників директора департаменту житлового господарства Харківської міськради і директор фірми.

"Ватажок організованої групи, фактично керуючи діяльністю фірми, організував придбання замість зазначеного в документах електроосвітлювального обладнання певної марки електроосвітлювальне обладнання іншої марки за нижчою вартістю, яке і було встановлено на будинках", — відзначили в прокуратурі.

Директор фірми вніс завідомо неправдиві дані в акти виконаних робіт про найменування виробів, використаних для установки підсвічування, і їх вартість.

Заступник директора департаменту прийняв зазначені роботи і підписав документи, підтвердивши тим самим установку на будинку електроосвітлювального обладнання певної марки. В результаті фірмі-підряднику дісталися "зайві" 800 тисяч гривень з бюджету міста.

Організатору групи вже повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 і ч. 1 ст. 366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою, внесення в офіційний документ завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.

Слідчі вирішують питання про обрання організатору групи запобіжного заходу і повідомленні про підозру іншим учасникам організованої групи.

Нагадаємо, раніше  повідомили про підозру одному із заступників директора департаменту житлового господарства Харківської міськради (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України — привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб та службове підроблення).

Також підозру  вручили  директору фірми — за ч. 3 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб і внесення в офіційний документ завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, вранці 8 травня в будівлю Харківської міськради прийшли  з обшуками.  Правоохоронці встановили, що фірми закуповували світлове обладнання за ринковими цінами, а коли виконували замовлення департаменту житлового господарства, завищували вартість обладнання в кілька разів.