Після обшуків у Харківській міськраді з'явився ще один підозрюваний у справі про мільйонні розтрати

Підозру вручили директору фірми-підрядника.

Директору фірми-підрядника загрожує в'язниця від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років.

Директора фірми підозрюють у привласненні 800 тисяч гривень під час проведення капітального ремонту по освітленню багатоквартирних житлових будинків на проспекті Гагаріна. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Слідчі встановили, що директор фірми домовився з одним із заступників директора департаменту житлового господарства Харківської міської ради та іншими невстановленими особами привласнити бюджетні кошти на ремонті освітлення багатоквартирних будинків на проспекті Гагаріна.

Чоловік вніс неправдиві дані в акти виконаних робіт про найменування виробів, які використовувалися для обладнання підсвічування, а також про їх вартість.

"Замість зазначеного в документах електроосвітлювального обладнання певної марки фактично встановлено обладнання іншої марки за нижчою вартістю. Чиновник Харківської міськради ухвалив зазначені роботи по ремонту. Таким чином, своїми неправомірними діями директор ТОВ привласнив 800 тисяч гривень, що завдало збитків бюджету міста на зазначену суму",؅— відзначили в прокуратурі.

Слідчі повідомили директору про підозру за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим повторно за попередньою змовою групи осіб, внесення в офіційний документ завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як писав KHARKIV Today, слідчі також підозрюють у привласненні 800 тисяч гривень бюджетних коштів заступника директора департаменту житлового-комунального господарства Харківської міської ради. Йому повідомили про підозру 22 травня.

Нагадаємо, вранці 8 травня в будівлю Харківської міськради прийшли з обшуками. Правоохоронці встановили, що фірми закуповували світлове обладнання за ринковими цінами, а коли виконували замовлення департаменту житлового господарства, завищували вартість обладнання в кілька разів. Слідчі провели одночасно 20 обшуків в офісах підрядників, в департаменті житлового господарства та комунальному підприємстві Харківської міськради, а також вдома у чиновників і співробітників підприємств і установ. Ще вісім обшуків провели 11 червня по місцю проживання фахівця департаменту житлового господарства Харківської міськради і за місцем проживання і роботи підприємців, у яких було куплено світлове обладнання.