Підозрювана в передачі хабара голова Харківського адмінсуду не повернеться до роботи до нового року

Ольга Панченко може оскаржити це рішення.

Голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко, підозрювану в передачі хабара, відсторонили від посади ще на місяць.

1 грудня Вищий антикорупційний суд відсторонив голову Харківського окружного адміністративного суду від адміністративної посади строком на один місяць. Про це повідомили на сайті суду.

Оскаржити судову постанову можна протягом п'яти днів.

У пресслужбі Вищого антикорупційного суду уточнили, що клопотання про продовження запобіжного заходу для підозрюваної не надходило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові звільнили скандального голову Дзержинського суду

Нагадаємо, в кінці вересня Ольгу Панченко спіймали під час передачі трьох тисяч доларів хабара. Слідчі встановили, що вона тиснула на одного з суддів, щоб той виніс потрібну постанову в адміністративній справі щодо земельного питання. Наступного дня їй вручили підозру за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від чотирьох до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такого. До 22 листопада Ользі Панченко заборонили здійснювати правосуддя, відсторонили від займаної посади і обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.