Підлеглий Кернеса "загубив" у декларації фірму в Іспанії

Фірма в Іспанії належить дружині та дочці Володимира Чумакова.

Незадекларована іспанська фірма займається наданням нерухомості в оренду.

Директор департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради Володимир Чумаков не вніс до декларації іспанську фірму, яка належить його дружині і дочці, повідомили в "Харківському антикорупційному центрі" з посиланням на виписку з іспанського бізнес-реєстру.

Згідно з даними з реєстру, у Ольги і Аліни Чумакових є іспанська компанія ACTIVIDADES INMOBILIARIAS BEREZEN S.L, яка займається наданням в оренду нерухомості. Вона зареєстрована в місті Жирона в автономному співтоваристві Каталонія.

В травні стало відомо, що дружина Чумакова Ольга і дочка Аліна придбали в Іспанії будинок площею 303 квадратних метри за 16,39 мільйона гривень і земельну ділянку площею 27 гектарів, вартість якої невідома. Покупки зробили в червні минулого року.

"Уже десять років Володимир Чумаков — людина з найближчого оточення Геннадія Кернеса — очолює департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради. За цей час створене ним ТОВ "Паркінг +" стало головним ремонтником доріг в місті, отримавши понад 1 мільярд бюджетних гривень. При цьому деякі магістралі доводиться ремонтувати щороку", — відзначили в ХАЦ.

Нагадаємо, в листопаді минулого року співробітники Служби безпеки України провели слідчі дії в департаменті будівництва та шляхового господарства, яким керує Володимир Чумаков. Співробітники спецслужби встановили, що з 2016 до 2018 року чиновники незаконно продавали асфальтову крихту (гранулят), яка залишалася після ремонту доріг.