Підлеглим Кернеса не вдалося заборонити вільний доступ до сесій міськради

Згідно з Регламентом Харківської міськради, прийти на сесію, не попередивши заздалегідь, не можна.

Харківський антикорупційний центр оскаржив статтю Регламенту Харківської міськради, яка обмежувала доступ на сесії. Суд першої інстанції задовольнив їх позов, але представники міськради подали апеляцію.

Сьогодні, 29 жовтня, Другий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції про вільний доступ до сесій Харківської міськради. Про це KHARKIV Today повідомив член правління ХАЦ Євген Лисичкін.

"Те основне, чого домагалися — ми отримали. Це скасування ст. 8 Регламенту, а саме, подача заявок за 48 годин, якщо це звичайна сесія і за 18 годин — якщо позачергова. Тепер доступ на сесії вільний, без цих всіх зволікань", — пояснив він.

У той же час, судді частково задовольнили апеляційну скаргу Харківської міської ради. Згідно з рішенням, можна проводити закриті засідання міськради і присутнім не можна виступати на сесіях міськради без дозволу головуючого.

Нагадаємо, 5 лютого суд дозволив харків'янам бути присутніми на сесіях. Обмеження, передбачені Харківською міськрадою, суддя визнав незаконними. Однак це рішення вони оскаржили.

16 жовтня 2019 року на сесію міськради не пустили харків'ян, які прийшли до будівлі мерії. Для вирішення проблеми доступу до сесій Харківської міськради, ХАЦ подав адміністративний позов про скасування незаконних норм Регламенту.