Під Харковом іноземця без страховки від коронавірусу оштрафували на 17 тисяч гривень

Громадянина Росії визнали винним у порушенні карантину.

Чоловік, який приїхав до Харківської області, просив суд розглядати справу без нього.

28 січня Дергачівський районний суд Харківської області визнав громадянина Росії винним за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення карантину) і наклав штраф. Відповідна постанова суду опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з документом, 17 грудня минулого року чоловік з Росії перебував в Україні без медичної страховки, яка покриває витрати, пов'язані з лікуванням від коронавірусу і обсервацією. Цим він порушив підпункт постанови Кабінету міністрів України, що забороняє перетинати кордон іноземцям без такої страховки.

"У протоколі громадянин Росії просив суд розглядати справу у його відсутність. Його вина у вчиненні вищевказаного правопорушення доведена в повному обсязі та підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення та матеріалами справи, зокрема поясненнями громадянина Росії, копією паспорта", — зазначено в судовій ухвалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бар в центрі Харкова працював вночі. Власника оштрафували за порушення карантину

Суд визнав росіянина винним у порушенні карантину і призначив 17 тисяч гривень штрафу, також йому доведеться сплатити 454 гривні судового збору. Він або його захисник може оскаржити це рішення суду, подавши апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Нагадаємо, минулого тижня в Харківській області знайшли майже 200 порушників карантину.