Під час карантину боржникам в Харкові і області не відключатимуть світло

У період карантину через коронавірус і протягом 30 днів з дня його скасування заборонено відключати електроенергію, нараховувати та стягувати штрафи або пеню за несвоєчасну оплату послуг.

У Харкові і області на час карантину не відключатимуть світло.

На цей період діє мораторій. Про це KHARKIV Today повідомив прес-секретар АТ "Харківобленерго" Володимир Скічко.

"Ми не відключаємо електроенергію ні в місті, ні в області. У нас зараз мораторій на час карантину. Ми просимо все ж оплачувати електроенергію, тому що компанія свої зобов'язання виконує, а єдине джерело існування  надходження грошей від споживачів", — пояснив Скічко .

Тим часом в Люботині мешканців гуртожитку по вулиці Слобожанська, 28 сповістили про те, що 5 квітня відключать світло, якщо не оплатять борги.

Директор Люботинського комунального житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства Петро Ткаченко запевнив — світло в гуртожитку не відключать.

"Це провокація, хтось спеціально повісив це оголошення, сфотографували. Ми його не вішали. Там періодично то платять, то не платять, але, в основному, нормально. Світло відключати не будуть — це не обговорюється", — пояснив в коментарі KHARKIV Today директор підприємства.

Нагадаємо, відповідно до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавирусної хвороби (COVID-19)", в тому числі, зазначено, що на період карантину та протягом 30 днів з дня його скасування забороняється нараховувати і стягувати штрафи або пеню за несвоєчасну оплату платежів, а також припиняти або зупиняти надання житлово-комунальних послуг через несплату або оплату не в повному обсязі.

У разі відключення електроенергії або попередження про це, можна дзвонити в кол-центр "Харківобленерго" за телефонами: (057) 34-24-413, (050) 05-40-413, (067) 23-40-413, (063 ) 05-40-413.