Під час апеляції тим, хто обстріляв автобус під Харковом, хочуть вручити народні нагороди

Учасники нападу на автобус біля Люботина не хочуть залишатися в СІЗО і просяться додому.

Розглядати апеляції адвокатів 16 нападників на автобус будуть в жовтні.

Харківський апеляційний суд призначив розгляд апеляційного оскарження на запобіжний захід підозрюваних в нападі на автобус біля Люботина на 1 жовтня. Інформацію про це KHARKIV Today підтвердив адвокат семи з підозрюваних Євген Самойлов.

Захист просить відпустити їх додому.

"Фрази про обґрунтованість підозри, обґрунтованість ризиків надумані, переписані з Кримінально-процесуального Кодексу і документально нічим не підтверджуються", — вважає адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко назвав причину нападу на автобус в Харківській області

Керівник центрального штабу "Нацкорпусу" Максим Жорін повідомив, що на засіданні в апеляції "харківським робінгудам" планують вручити нагороди.

"Замість тюремних термінів — "харківські робінгуди" заслужили нагороди. Сподіваюся і на офіційні державні, адже хлопці виконували роботу правоохоронних органів. А поки вони отримують нагороди народних героїв", — написав він у своєму Telegram.

Нагадаємо, увечері, 27 серпня, біля Люботина (Харківський район) невідомі на дорозі заблокували автомобілем мікроавтобус, в якому перебували представники громадської організації "За життя", і змусили зупинитися. З автомобіля вибігли кілька людей і з травматичної зброї обстріляли мікроавтобус. Після цього зловмисники зникли.

Поліцейські ввели операцію "Сирена". Невдовзі зловмисників затримали в Красноградському районі. Їх виявилося 14 осіб. Наступного дня з'явилося ще двоє підозрюваних. Всім їм було обрано запобіжний захід — тримання в СІЗО строком на два місяці без права внесення застави. 3 вересня представники "Нацкорпусу" вийшли під Головне управління Нацполіціі в Харківській області з вимогою відпустити учасників нападу на автобус з людьми Ківи.