Перед звільненням ексголова суду в Харкові задекларував більше 2,5 мільйона гривень зарплати

Олександр Шестак більше не очолює Дзержинський районний суд.

Суддя Олександр Шестак пішов у відставку, він був головою Дзержинського районного суду 11 років.

Вночі, 23 листопада, ексслужитель Феміди подав декларацію перед звільненням. Документ опублікований на сайті Національного агентства протидії корупції.

Декларація охоплює період з 1 січня по 13 листопада, за цей час Олександр Шестак заробив понад 2 мільйони 530 тисяч гривень на посаді голови Дзержинського районного суду Харкова. Готівкою він зберігає 1 мільйон 350 тисяч гривень.

Згідно з документом, у колишнього судді є квартира і дві ділянки землі — 10 і 12 соток в Харкові. Їздить Олександр Шестак на Volkswagen Polo 2014 року випуску.

Відзначимо, в минулому році служитель Феміди декларував більше 1 мільйона 430 тисяч гривень зарплати.

Нагадаємо, Олександра Шестака звільнили 10 листопада, зараз обов'язки голови Дзержинського суду виконує служитель Феміди Денис Цвірюк.

Як писав KHARKIV Today, Олександр Шестак очолив Дзержинський районний суд в 2009 році, працював тут з 1990 року. За цей час він судив підлеглих Кернеса, зокрема, випустив під заставу заступника директора департаменту будівництва і дорожнього господарства Ігоря Київського, підозрюваного в розтраті бюджетних грошей. Олександр Шестак здійснював правосуддя і над своїм колегою — суддею Сергієм Лазюком, якого підозрювали в отриманні тисячі доларів хабара в 2016 році.

Найбільш резонансним було рішення Шестака по масовій бійці на вулиці Клочківській в 2006 році. Всіх сімох підсудних суддя Шестак визнав винними в грубому порушенні громадського порядку, нанесенні тілесних ушкоджень. Але жоден з обвинувачених до в'язниці не сів — суддя звільнив спортсменів від покарання, посилаючись на статтю 75 Кримінального кодексу України.

У 2007 році Харківська міськрада виділила судді Олександру Шестаку землю в парку "Зустріч".