Партія мерів представить свою програму

Мери представлять партію "Пропозиція"

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич (ліворуч) і мер Дніпра Борис Філатов (праворуч). Фото: ЗН

Через два тижні після презентації відбудеться з'їзд нової партії, куди покличуть навіть тих мерів, які входять до інших партій. Їм запропонують підписати декларацію про чесні вибори.

У п'ятницю, 19 червня, мери презентуватимуть свою партію, розкажуть про програму і запросять колег на переговори, — повідомляє "Зеркало недели" з посиланням на власне джерело.

До складу організаторів проєкту увійшов мер Дніпра Борис Філатов, Миколаєва — Олександр Сенкевич, Чернівців — Олексій Каспрук і Житомира — Сергій Сухомлин. З'їзд партії запланований на 3 липня.

"Є підтвердження, що навіть ті мери, які вже є членами інших партійних проєктів, будуть присутні на з'їзді в якості почесних гостей, і в знак солідарності підпишуть декларацію про чесні вибори і спільні дії в разі політичних переслідувань і свавілля правоохоронних органів", — сказало "ЗН" джерело.

Відзначається, що міські голови відмовляються коментувати презентацію партії в п'ятницю, оскільки піддаються "постійному політичному тиску, в тому числі з боку силових структур". Мери презентують партію як загальнонаціональний проєкт, який буде відстоювати інтереси місцевого самоврядування, громадам запропонують створити фракцію. Партія мерів отримає назву "Пропозіція"

"Для реалізації проєкту використана партія "Нова Європейська Україна", яка перереєстрована в Дніпрі і перейменована в "Пропозіцію", — пише видання.

Як писав KHARKIV Today,  в травні стало відомо, що створити партію мерів хоче київський міський голова Віталій Кличко

Партію мерів збиралися створювати на базі відомого "УДАРу". В партію планували вступити, крім київського голови, мери Вінниці і Дніпра.