Парк Горького витратить майже мільйон гривень на фарбування атракціонів

Фірма-підрядник відновить малюнки на операторських, касах і декораціях.

Фарбу хочуть відновити на чотирнадцяти об'єктах.

Центральний парк культури і відпочинку імені М. Горького планує купити послугу з художнього оформлення та розпису кількох атракціонів і декорацій за 880 000 гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

Згідно з документацією, розфарбовувати будуть компресорну і операторську атракціону "Вежа падіння", декоративні конструкції "Вхідна група "Казка" і "Вхідна група "Незнайка", касу, декорацію і операторську атракціону "Сальто", компресорну атракціону "Супер спин", декоративну конструкцію № 1, декорацію атракціону "Водяна гірка", кіоск, сценічний подіум, електрощитову і скульптурну композицію "Жирафи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парк Горького у Харкові витратив 880 тисяч гривень на заміну хороших скульптур

Фірма-підрядник буде використовувати фарбу на базі водно-дисперсійного акрилу (відрізняється водостійкістю) з додаванням акрилової емалі. Спочатку поверхні очистять від пилу і бруду, приберуть тріщини, потім перейдуть до ґрунтування, шпаклювання та шліфування, в кінці покриють фарбою  існуючий малюнок та поверхню лаком.

"Фарба не повинна змінювати колір, відшаровуватися, тріскатися під впливом ультрафіолетового випромінювання, опадів і перепаду температур. Завершальний шар фарби повинен бути покритий захисним покриттям (наприклад, лаком) у відповідності з поверхнею і матеріалом виробу", — пояснив замовник.

Ще одна умова — проведення робіт не повинно заважати роботі атракціонів. Гарантійний термін на художній розпис просять не менше двох років.

Аукціон запланований на 1 березня. Завершити роботи фірма-підрядник повинна буде до 1 серпня 2021 року.

Відзначимо, в кінці грудня парк Горького опублікував тендер на фарбування таких самих об'єктів (сюди входив ще один — цоколь атракціону "Айс Рейс"), роботи повинні були проводити до 2 серпня. Аукціон пройшов 12 січня, виграла фірма підприємця Ніни Кравчук. Однак через тиждень замовник оголосив про скасування тендера, аргументувавши це відсутністю подальшої потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг.