Парк Горького купив трісок на півмільйона гривень

Різнобарвною мульчею і корою покриють землю в парку.

У парку замовили кору і декоративну мульчу каштанового, чорного, червоного і золотистого кольорів.

Парк Горького відмовився від більш вигідної пропозиції і купив декоративну мульчу і кору за 600 000 гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

Спочатку парк Горького планував витратити на кору 612 500 гривень. Аукціон відбувся 16 березня. У ньому брали участь три фірми підприємців Олександра Буніна, Владислава Туги і Сергія Виноградова, які запропонували поставку кори за 581 410 гривень, 600 000 гривень і 612 100 гривень відповідно. У процесі аукціону змагатися залишилися двоє — фірма Буніна і Туги. Примітно, що парк віддав перевагу фірмі Туги, пропозиція якої виявилася на 18,5 тисячі гривень дорожче.

Всього фірма повинна поставити за цю суму 4 500 упаковок мульчі і кори до 1 липня 2020 року. Зокрема, землю в парку покриють п'ятьма видами трісок: сосновою корою (3 000 упаковок по 50 літрів) і різною декоративною мульчею (1 500 упаковок по 50 літрів) — каштановою, чорною, червоною і золотистою (оранжево-жовта, жовта і помаранчева) . Від постачальника вимагають, щоб товар був рівномірно пофарбований, стійким до погодних умов і розфасований у мішки за кольорами. Тріски купують великої, середньої і дрібної фракції.

Як писав KHARKIV Today, парк Горького в Харкові витратить 880 тисяч гривень на заміну хороших скульптур.

До кінця літа в парку Горького запланували оновити чотири скульптури, а також встановити "зграю" рожевих фламінго. Обновки обійдуться міському бюджету в 880 тисяч гривень.