Парк Горького купив трави для газонів на мільйон гривень

5000 квадратних метрів газону обійдуться парку в 996 750 гривень.

Парк застелити рулонами з пасовищного райграсу, повзучої червоної вівсяниці і тонконога.

Центральний парк культури і відпочинку імені Горького уклав договір на покупку рулонного газону за 996 750 гривень. У вартість включена підготовка грунту і послуги з укладання газону. Привезти і висадити газон повинні до 31 липня 2020 року. Це стало відомо з тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Спочатку парк готовий був віддати за газон 1 000 000 гривень. У відкритих торгах брали участь дві фірми — "Оіл Інвестмент" і "Фін Платинум Компані", які запропонували свій товар за 996 750 гривень і 998 000 гривень відповідно. Переможцем стала перша, чия пропозиція виявилася на 1250 гривень дешевше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Харківзеленбуд" купив рулонний газон майже за 2 мільйони гривень

Всього парк замовив 5000 квадратних метрів газону. Рулонний газон буде складатися із трави з кореневою системою і грунтом, повинен бути готовим до настилання на попередньо підготовлену ділянку. Рулон слід засіяти якісним насінням пасовищного райграсу (30%), повзучої червоної вівсяниці (30%) і тонконога (40%). До суміші насіння у парку такі вимоги: однорідність сходів, швидке утворення міцної дернини, висока посухо- і морозостійкість, колір листової пластини — від насичено темно-зеленого до смарагдового і підвищена стійкість до хвороб і шкідників.

Фірма-підрядник поставить парку газон "віком" не менше трьох років, товщиною дернини від 2,5 до 3 сантиметрів і висотою від 3 до 5 сантиметрів.

"Газон повинен бути щільним з відсутністю залисин і бур'янів, мати природний зелений колір, він не повинен рватися і розсипатися, також у розгалуженій кореневій системі має бути багато білих корінців. Рулонний газон повинен бути районований до місцевих кліматичних умов Харкова", — сказано в документації .

Перед укладанням газону працівники оглянуть ділянку на наявність пнів і старих коренів дерев. Якщо такі є — видалять їх. Потім приберуть бур'яни і розпушать землю мотоблоками, ущільнять, підживлять і рясно зволожать. Після цього будуть розгортати рулонний газон і знову поливати, щоб він "прижився". Фірма, яка уклала договір, дає гарантійний термін 12 місяців. Якщо газон втратить свій вигляд або пожовтіє за два тижні, то постачальнику доведеться його замінити.