Парк Горького купить однорічних квітів на 1,6 мільйона гривень

Частина розсади поставлять влітку, частину — восени.

У парку Горького висадять однорічні квіти — тюльпани, нарциси, проліски, жоржини і хризантеми.

Центральний парк культури і відпочинку імені М. Горького планує купити однорічних квітів на 1 600 000 гривень. Відповідний тендер опублікований 17 лютого на сайті державних закупівель ProZorro.

Згідно з документацією, всього куплять 81 600 штук квітів. Серед квітів, які замовляють, —  аліссум білий (бурячок, 250 штук), бегонія біла, оранжева і червона (6700 штук), жоржини (2000 штук), нарциси (3000 штук), проліски (1000 штук), тюльпани (18 700 штук ), хризантеми (2150 штук).

Розсада буде висаджена в горщики з торфом і добривами (субстрат хочуть іноземного виробництва). Це може бути розсада і іноземного виробництва, замовник вимагає на неї фітосанітарні сертифікати та карантинні дозволи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків витратить 24 мільйони гривень на покупку квітів

Кількість рослин з розпущеним квітами повинна становити не менше 80%. Постачати розсаду буде фірма-підрядник на своєму транспорті.

Парк Горького шукає здорову, чисту, рівномірно облистнену розсаду, з добре розвиненою кореневою системою. На ній не повинно бути шкідників і грибкових хвороб, механічних пошкоджень. Однорічні рослини будуть висаджені в ємності діаметром не менше дев'яти сантиметрів. Ампельні квіти (рослини, які вирощуються в підвісних кашпо, горщиках, вазонах і кошиках) посадять в ємності не менше ніж по три одиниці.

Аукціон призначений на 9 березня. Літні рослини поставлять до 15 липня, осінні — до 15 жовтня.

Як писав KHARKIV Today, в минулому році парк Горького замовив однорічних і багаторічних квітів на півтора мільйона гривень. За цю суму придбали 109 176 рослин 56-ти видів.