ОВК №179 видасть бюлетені дільничим комісіям на виїзних засіданнях

Таке рішення прийняли, щоб зекономити гроші.

Виїзні засідання відбудуться 12 та 13 березня.

12 та 13 березня Окружна виборча комісія №179 проведе виїзні засідання у Лозовій, Сахновщині та Кегичівці, під час яких видасть дільничним виборчим комісіям бюлетені. Про це повідомляє "ОПОРА" з посиланням на голову ОВК Олександра Чорного.

"Таке рішення було прийнято комісією із метою економії коштів Державного бюджету України та полегшення роботи дільничних виборчих комісій у м. Лозова та Лозівському, Кегичівському, Сахновщинському районах", — цитують Чорного спостерігачі.

Процедура виїзних засідань ОВК передбачена Постановою ЦВК №1040 від 17.06.2019 року. Згідно з п. 3.1 Додатку №1 цієї Постанови передача бюлетенів для голосування дільничним виборчим комісіям може здійснюватися не за місцезнаходженням окружної виборчої комісії, а шляхом проведення виїзного засідання комісії. При цьому транспортування бюлетенів від місцезнаходження окружної виборчої комісії до місця проведення виїзного засідання комісії для передачі бюлетенів відповідним дільничним виборчим комісіям здійснюється у супроводі поліцейського, уповноваженого забезпечувати охорону бюлетенів.

Нагадаємо, що вибори на 179 окрузі відбудуться 15 березня.