Отруєння дітей в Дергачівському ліцеї: хворих стало більше

Всі хворі перебувають на амбулаторному лікуванні.

Симптоми отруєння зафіксовані вже у 43 чоловік.

Кількість дітей, які отруїлися після відвідування Дергачівського ліцею 17 листопада, зросла до 43 чоловік. Про це в п'ятницю, 20 листопада, повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі.

"Всі хворі мають легку форму перебігу хвороби і знаходяться на амбулаторному лікуванні", — йдеться в повідомленні лабцентру.

Також повідомляється, що за контактними дітьми встановили медичне спостереження. Співробітники Дергачівської міжрайонної філії Харківського лабораторного центру спільно з співробітниками Центру первинної медико-санітарної допомоги Дергачівського району проводять дворові обходи та огляди цих дітей.

З метою етіологічного розшифрування захворювання і встановлення остаточного діагнозу хворих провели бактеріологічне обстеження 18 дітей і чотирьох працівників харчоблоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчинка з Харківської області отруїлася грибами

Тривають перевірки проб води, харчових продуктів, змивів з об'єктів зовнішнього середовища, які відібрали для встановлення причин виникнення, факторів і шляхів передачі інфекції.

Як повідомляв KHARKIV Today, 17 листопада після відвідування Дергачівського ліцею 28 учням 1-го і 2-го класів стало зле. Удома вони поскаржилися на підвищену температуру і блювоту. Батьки звернулися за допомогою до сімейних лікарів. Наступного дня в ліцеї відібрали зразки їжі, зробили змиви і дезінфікували їдальню. Харчоблок ліцею закрили. Також цією справою зацікавилася поліція

Раніше в прес-службі Харківської ОДА повідомляли про 40 хворих школярів і одну вчительку, у них підозрюють ротавірусну інфекцію.