Останніх дзвінків не буде, навчальний рік завершиться дистанційно

Про це заявили в Міністерстві освіти і науки.

У Міністерстві освіти і науки вирішили не відновлювати навчання за партами і рекомендують не проводити останні дзвінки і випускні.

Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно до 1 липня. Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

"Рішення уряду передбачає послаблення деяких карантинних обмежень з 11 травня. Для установ освіти все залишиться незмінним — вони проводять дистанційне навчання і готуються до завершення навчального року", — зазначила виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Школярі продовжать дистанційно займатися до 31 травня. Завершать навчальний рік вони до 1 липня. Школи будуть завершувати оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, досягнень і табелів навчальних досягнень до 15 червня. Також протягом червня на педагогічних радах будуть розглядати питання про переведення учнів до наступного класу. У МОН зазначили: документи школярі отримають в електронній формі.

"Випускники 11-х класів отримають документ про освіту після завершення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Якщо учні 1-8, 10 класів не планують навчатися в іншому навчальному закладі, школи надсилають копії документів учням електронною поштою, а оригінали документів видадуть у вересні 2020-2021 навчального року", — сказано в повідомленні МОН.

Також в Міністерстві нагадали, що в цьому році державну підсумкову атестацію для учнів 4-х та 9-х класів скасували.