Осінні канікули в школах розпочнуться раніше, а студенти перейдуть на "дистанційку"

Михайло Радуцький виступає за початок канікул вже з цього тижня.

Також в "червоних" і "помаранчевих" зонах роботу громадського харчування після 22:00 вирішили заборонити.

У зв'язку з пандемією коронавірусу українські вузи тимчасово перейдуть на дистанційне навчання, а школярі раніше підуть на осінні канікули. Про це повідомив голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький на своїй сторінці в Facebook.

Радуцький послався на рішення, прийняті на нараді у президента Володимира Зеленського.

"Тимчасово переводимо вузи на дистанційне навчання. Це рішення повністю підтримує керівництво навчальних закладів. На жаль, вже є кілька спалахів зараження співробітників і студентів, а також смертельні випадки. Минулого тижня загинув декан географічного факультету КНУ ім. Шевченка", — зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр освіти просить відправити учнів на "дистанційку"

Що стосується осінніх канікул в школах, то Радуцький вважає правильним їх початок уже на цьому тижні, до 15 жовтня. При цьому він нагадав, що дату початку канікул визначає місцева влада.

Також в "червоних" і "помаранчевих" зонах вводяться обмеження роботи закладів громадського харчування — вони будуть закриватися о 22:00.

Парламенту буде запропоновано ввести штраф для власників приміщень, куди пропустили людей без захисних масок.

"Єдина ефективна форма контролю за дотриманням маскового режиму — введення відповідальності власників приміщень", — зазначив Радуцький.

KHARKIV Today раніше писав про те, що десять жителів Харківської області померли від коронавірусу.