Організаторів фінансової піраміди відправили під домашній арешт, а клієнтів в Харкові продовжують приймати

Харківська філія фінансової піраміди B2B Jewelry продовжує приймати нових клієнтів, хоча її організатори вже отримали підозри в шахрайстві.

Організатора і керівника фінансової піраміди відправили під домашній арешт.

Організаторам фінансової піраміди B2B Jewelry, яких Служба безпеки України викрила на присвоєння понад 250 мільйонів доларів, повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів) КК України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Про підозру повідомили організатору піраміди, керівнику і головному бухгалтеру. Першим двом обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, 9 вересня запобіжний захід оберуть головбухові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефонний шахрай обдурив жителів Харківської області на 70 тисяч гривень

За інформацією СБУ, магазини продовжують працювати, щоб інвестори змогли обміняти вже куплені сертифікати на гроші або продукцію.

KHARKIV Today зв'язався з харківською філією B2B Jewelry (площа Павлівська, 2) і поцікавився можливістю стати клієнтом. Адміністратор відповіла: "У нас зараз велика черга, приходьте в магазин — ми вам все розповімо".

Харківський магазин продовжує роботу в штатному режимі з 10:00 до 20:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові викрили фейкового співробітника Генпрокуратури

KHARKIV Today раніше повідомляв про те, що СБУ блокувала діяльність організації, яка привласнила 250 000 000 доларів вкладників.

Спецслужба з'ясувала, що вкладниками "піраміди" стали понад 600 000 громадян по всій країні. До її організації причетні більше 20 чоловік і задіяні понад 100 підконтрольних юросіб. Вони привласнювали і відмивали гроші, вкладаючи в бізнес і купуючи елітне рухоме і нерухоме майно.

"За період функціонування піраміди, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об'єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків вартістю понад 100 000 доларів США кожен, коштовності, інше рухоме і нерухоме майно", — повідомили в СБУ.