Опублікували список чартерів, якими українці можуть вилетіти із-за кордону

За тиждень лоукостер виконає 60 рейсів, щоб доставити українців додому.

Авіакомпанія SkyUp опублікувала список спеціальних рейсів на 24-31 березня, якими евакуюють українців із-за кордону в умовах зупинки пасажирського авіасполучення на час карантину.

Скористатися цими рейсами можуть українці та іноземці із дозволом на проживання в Україні, які не встигли повернутися в країну до офіційного припинення авіасполучення.

Так, за тиждень авіакомпанія планує виконати десятки рейсів:

24 березня — Прага, Берлін, Мюнхен, Париж (Бове), Лондон, Франкфурт, Аліканте, Стокгольм, Загреб, Стамбул, Дубай, Дюссельдорф, Коломбо, Мале, Лісабон, Делі, Вена.

25 березня — Прага, Єреван, Париж (Бове), Тенеріфе, Малага, Берлін, Гамбург, Стамбул, Гельсінки, Копенгаген, Мюнхен, Доха, Делі, Варшава.

26 березня — Прага, Дюссельдорф, Франкфурт, Лондон, Берлін, Мюнхен, Гамбург, Ларнака, Стамбул, Неаполь, Тель-Авів, Париж (Бове), Алмати, Анталія.

27 березня — Анталія, Франкфурт, Прага, Берлін, Стокгольм, Таллінн, Париж (Бове), Стамбул, Лондон, Варшава, Тель-Авів.

28 березня — Прага, Париж (Бове), Берлін, Дюссельдорф, Франкфурт. 

31 березня — Гамбург.

Також компанія відкрила продаж квитків на спеціальні рейси Прага — Львів, заплановані на 26, 27 і 28 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як в Харкові перевіритися на коронавірус

Більшість бортів будуть вилітати із Києва без пасажирів. У список виключень потрапили Прага, Тбілісі, Париж (Бове), Ларнака, Цюріх, Берлін, Мадрид і Неаполь.

У компанії повідомили, що до всіх квитків по кожному конкретному напрямку будуть застосовувати єдиний пільговий тариф. У вартість квитка входить провезення ручної поклажі вагою до 7 кг і багажу вагою до 23 кг.

Згідно даних сервісу онлайн бронювання квитків, політ в економ-класі із Парижа обійдеться пасажирам 6579 гривень. Евакуюватися зі столиці Вірменії Єревана можна за 5675 гривень, а із Берліна (Німеччина) — за 5055 гривень. Подивитися наявність квитків і замовити тікет для повернення в Україну можна  здесь.

У компанії також повідомили, що екіпажі всіх лайнерів оснастили масками і дезінфікуючими засобами, а на борту після кожного рейсу проводять генеральне прибирання і дезінфекцію. Пасажирам же вимірюють температуру і після прибуття в Україну їх оглядають медики.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням Кабміну, із 24 квітня в Україні закрилися всі аеропорти за винятком "Бориспіль", куди будуть прибувати евакуйовані із-за кордону українці.