Оплатити паркування в парку Горького можна безготівковими

Розраховуватися водії будуть на виїзді з майданчиків.

У парку Горького з'явилася можливість оплатити паркування банківською картою, смартфоном або будь-яким іншим пристроєм з NFC.

30 жовтня в парку почала діяти безконтактна оплата паркування. Щорічно в парку Горького бувають два мільйони відвідувачів, парковки там розраховані на 520 авто. Про це повідомили в Офісі реформ.

В'їжджаючи на парковку водій отримує талон зі штрих-кодом для обліку часу. Оплату за послугу візьмуть на виїзді. Спочатку потрібно відсканувати талон із зафіксованим часом перебування, після цього на POS-терміналі з'явиться сума до оплати і термінал переключиться в режим очікування карти. Для оплати варто піднести банківську карту, смартфон або інший пристрій з NFC до терміналу. Після того, як оплата пройде, паркомат видасть чек і шлагбаум підніметься автоматично. За безконтактну оплату обіцяють не брати комісію.

На п'яти паркувальних локаціях по периметру парку всі пропускні стійки вже обладнані новими POS-терміналами для прийому безконтактних платежів.

Відзначимо, година паркування в парку Горького коштує п'ять гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оплатити парковку на муніципальних майданчиках Харкова можна за допомогою SMS

Нагадаємо, з 2 квітня на парковках в Харкові більше немає паркувальників, оплатити місце на стоянці водії можуть онлайн. Для цього є додатки "Е-Паркування" і "Приват24". Ті, у кого немає смартфонів, можуть придбати паркувальний талон на 30 днів і на цей період безлімітно використовувати муніципальні парковки. Власники смартфонів можуть оплатити паркування за допомогою чат-бота.