Оперуповноваженим, яких підозрюють у приховуванні вбивства Яни Криворучко, продовжили запобіжний захід

Співробітники поліції відсторонені від посад і перебувають під особистим зобов'язанням.

Рідні дівчини кажуть, що 30 серпня справу буде остаточно передано до суду.

У вівторок, 30 червня, Червонозаводський районний суд Харкова в черговий раз продовжив на два місяці запобіжний захід двом оперуповноваженим, що не повідомили своєму керівництву інформацію про вбивство Яни Криворучко, хоча і володіли нею. Про це KHARKIV Today повідомила мати загиблої Жанна Шевченко.

"Сьогодні запобіжний захід продовжено на два місяці. Він включає в себе особисте зобов'язання, тобто за межі міста вони не виїжджають, вони на першу вимогу з'являються до суду, до прокурора ... І усунули їх від посади", — розповіла жінка.

За її словами, вже через два місяці, 30 серпня, справу буде повністю передано до суду.

"Прокурор збирає всю доказову базу, яка є на цей момент, плюс ще деякі моменти розсекречуються і передається справа до суду. І вже безпосередньо починаються судові засідання. Вони в суді нічого зараз не говорять, тому що сказати їм нічого на свій захист, а якщо вони скажуть, як все було, це їм відразу вирок буде", — зазначила мати загиблої.

Як повідомляв KHARKIV Today, 30 квітня двом старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Холодногірського відділу поліції повідомили про підозру в приховуванні особливо тяжкого злочину. За даними прокуратури, з 30 червня по 9 липня минулого року двоє поліцейських достовірно знали про вбивство, скоєне на території Холодногірського району. Їм було відомо, що дівчину вбив і закопав неповнолітній, при цьому вони нікому не повідомили про злочин і приховували підлітка, який скоїв звірство, а також тіло жертви. 12 травня суд прийняв рішення звільнити їх з-під варти під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, Яна Криворучко зникла 29 червня 2019 року. Її тіло знайшли 9 липня в яру за приватним сектором в районі вулиці Рельєфної (Холодна Гора). На тілі дівчини виявили сліди насильницької смерті — колото-різані поранення на тілі, перелом кісток черепа. Пізнати дівчину вдалося тільки за татуюванням. 15 серпня Київський районний суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві, студента технікуму Данила Редіна. 2 вересня колегія суддів прийняла рішення залишити Редіна в СІЗО на час слідства. Підозрюваний повідомив в суді, що не винен і "справжнього вбивцю потрібно шукати".