Опалення в Куп'янську дадуть до кінця тижня

Місцеві компанії підписали договори на поставку газу.

Тепло в Куп'янську обіцяють підключати поступово і завершити його подачу до кінця тижня.

17 листопада КП "Обласний інформаційно-технічний центр" та КП КМР "Купянсктеплоенерго" підписали з НАК "Нафтогаз України" договору на поставку газу. Остаточні формальні процедури узгодження документів завершили 18 листопада. Про це повідомили в прес-службі "Нафтогазу".

"Затримка виникла через те, що місцеві комунальні підприємства до останнього часу відмовлялися надати "Нафтогазу" документи, необхідні для укладення договорів на газопостачання відповідно до ст. 22 Закону "Про теплопостачання" щодо правонаступництва за борговими зобов'язаннями. В цілому мова йде про боргові зобов'язання в розмірі 118 мільйонів 300 тисяч гривень. Без врегулювання цієї ситуації компанія юридично не могла підписати договори про постачання газу з підприємствами", — пояснили в "Нафтогазі".

Вдень, 17 листопада, з КП КМР "Куп'янськтеплоенерго" завершили процес перевірки документів і укладення договорів. Соціальну сферу підприємство підключило завдяки газу, купленому в іншого постачальника.

"Населення та іншу інфраструктуру теплопостачальник повинен підключити поступово до кінця тижня", — уточнили в "Нафтогазі".

Представники КП "Обласний інформаційно-технічний центр" надали компанії документи 17 листопада в кінці дня. Запустити систему вони також зможуть до кінця цього тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області газівники відсудили 5,5 мільйона гривень у боржників

У "Нафтогазі" додали — систематично сигналізували обласним адміністраціям, органам місцевого самоврядування і, безпосередньо, підприємствам-боржникам про проблему і необхідність її розв'язання.

"Ситуація, що склалася в Куп'янську, на жаль, є прикладом безвідповідального ставлення міської влади до благополуччя і комфорту жителів, проте, компанія вітає позитивне вирішення цієї ситуації", — вважають газовики.

Нагадаємо, жителі Куп'янська та Куп'янського району замерзають, опалювальний сезон там ще не розпочався, на відміну від перших морозів. У квартирах холодно, місцеві жителі не знімають теплий одяг. Вранці, 16 листопада, жителі Ковшарівки і Куп'янська-Вузлового перекрили дорогу

Як писав KHARKIV Today, два комунальних підприємства накопичили борг за газ майже на 120 мільйонів гривень.Через відсутність договору на поставку газу, Куп'янськ став чи не єдиним містом в Україні, яке через місяць після старту опалювального сезону так і не отримало лімітів на газ і залишилося без централізованого опалення.