Олексій Кучер більше не депутат Харківської міськради. На його місце зайшов інший "слуга народу"

У Харкові розпочалася третя сесія Харківської міськради VIII скликання.

На самому початку засідання в. о. мера Ігор Терехов надав слово голові міської окружної комісії Ользі Мозговій. Вона зачитала постанову, пов'язану з припиненням повноважень ексголови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера.

"До Харківської міської комісії надійшов лист міськради, на підставі якого прийнято постанову. Депутат не може суміщати держслужбу з депутатськими повноваженнями. Визнати Олексія Кучера таким, хто припинив повноваження депутата. Визнати депутатом Дмитра Бутенка. Освіта вища, підприємець, висунутий обласною організацією партії "Слуга Народу", — повідомила Ольга Мозгова.

Дмитру Бутенку вручили посвідчення і нагрудний знак депутата.

Подивитися третю сесію Харківської міськради восьмого скликання можна за посиланням.

Нагадаємо, 13 січня Олексія Кучера призначили головою Держрегуляторної служби України.18 січня Кучер звернувся до міської виборчої комісії з приводу свого призначення: так як він обійняв посаду державної служби категорії "А", не має права суміщати її зі статусом депутата. Він достроково припинив повноваження депутата Харківської міськради. Його місце в міськраді зайняв Дмитро Бутенко.

Дмитро Бутенко — 34-річний підприємець, на місцевих виборах його висували кандидатом у депутати від партії "Слуга Народу". У своїх соцмережах Дмитро Бутенко вказує, що він — директор інтернет-магазину побутової техніки AVIC.

Під час парламентських виборів в 2019 році Дмитро Бутенко балотувався в нардепи від "Партії Шарія". За даними руху "Чесно", він фінансував передвиборчу кампанію партії, від якої висувався.