Одного з затриманих після обстрілу автобуса під Харковом випустили з СІЗО

Олександр Бугайов провів за ґратами 18 діб.

Олександр Бугайов знаходився вдома, коли в Люботині напали на автобус з людьми Ківи. Йому повідомили про підозру в цьому злочині, суд відправив харків'янина до СІЗО.

Олександр Бугайов провів за ґратами 18 діб. Після громадського резонансу слідчі зрозуміли, що допустили помилку. Про це KHARKIV Today повідомив лідер харківського "Нацкорпусу" Костянтин Немічев.

"Людина реально в цей час перебувала три дні вдома, хворів. Перебував з дружиною, здійснював телефонні дзвінки. В один прекрасний вечір до нього приходять додому з обшуками, затримують і на 18 діб його кинули до СІЗО. Але після, так би мовити, суспільного резонансу правоохоронні органи почали замислюватися і почали якісь дії проводити. Побачили, що реально людина не винна, його навіть не було на місці. Сьогодні ми маємо результат — його відпустили. Після громадського резонансу вони зрозуміли, що зробили помилку", — пояснив він.

За словами Немічева, Олександр Бугайов не єдиний, кого затримали не на місці злочину. У СІЗО продовжує залишатися ще один харків'янин.

"Ми чекаємо апеляцію, вона буде 1 жовтня. Максимально надамо докази, там ніякого не було замаху на вбивство, там були легкі тілесні", — вважає Немічев.

У відділі комунікації ГУ Нацполіціі інформацію про це пообіцяли прокоментувати пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До нападу на автобус з активістами Ківи в Харківській області причетні 50 осіб

Нагадаємо, увечері 27 серпня, біля Люботина (Харківський район) невідомі на дорозі заблокували автомобілем мікроавтобус, в якому знаходилися представники громадської організації "За життя", і змусили зупинитися. З автомобіля вибігли кілька людей і з травматичної зброї обстріляли мікроавтобус. Після цього зловмисники зникли.

Поліцейські ввели операцію "Сирена". Невдовзі зловмисників затримали в Красноградському районі. Їх виявилося 14 осіб. Наступного дня з'явилися ще двоє підозрюваних. Всім їм було обрано запобіжний захід по підозрі в хуліганстві і замаху на вбивство — тримання в СІЗО строком на два місяці без права внесення застави.

3 вересня представники "Нацкорпусу" виходили під Головне управління Нацполіціі в Харківській області з вимогою відпустити учасників нападу на автобус з людьми Ківи. Апеляції на запобіжний захід розглянуть 1 жовтня. Керівник центрального штабу "Нацкорпусу" Максим Жорін повідомив, що на засіданні в апеляції "харківським робінгудам" планують вручити нагороди.