Одна з найбагатших селищних громад в країні знаходиться в Харківській області

Серед найбільш перспективних громад — Донецька ОТГ (Балаклійський район).

У 2021 році з Донецької ОТГ візьмуть найбільшу реверсну дотацію.

Список потенційно найбагатших і найбідніших сільських і селищних громад в 2021 році опублікував на своїй сторінці в Facebook депутат від "Слуги народу" Віталій Безгін.

"Серед найбільш перспективних і з яких буде братися найбільша реверсна дотація відразу п'ять громад Київської області (Горська, Борщагівська, Пристолична, Калинівська і Гостомельська), три громади Дніпропетровської області (Слобожанська, Черкаська, Вербківська) плюс Визірська громада в Одеській області і Донецька громада в Харківській області", — написав він.

Громад, розташованих в Харківській області, немає в списку потенційно найбідніших сільських і селищних ОТГ.

"Серед сільських громад, які отримають у 2021 році найбільшу базову дотацію, три громади з Донбасу, чотири громади із Закарпаття і по одній громаді з Івано-Франківської, Львівської та Одеської областей", — уточнив парламентарій.

Відзначимо, реверсна дотація — це гроші, які більш "багатий" регіон перераховує зі своїх доходів до держбюджету. Ці гроші йдуть на фінансування базових дотацій. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори депутатів по мажоритарці в Харківській області пройдуть тільки в третині громад

Нагадаємо, до Донецької селищної об'єднаної територіальної громади входять селища Донець і Андріївка, а також села Дальня Шебелинка, Копанка, Прогрес і Червона Гірка. Містоутворююче підприємство — філія газопромислового управління "Шебелинкагазвидобування".

Як писав KHARKIV Today, в селищі Андріївка місцеві жителі напали на ромську громаду. Населений пункт взяв під охорону спецназ.