Одеські "гастролери" продавали в Харкові не тільки посаду губернатора, а й вплив Зеленського

Зловмисники просили за посаду голови Харківської ОДА мільйон доларів, а до цього вони взяли 60 тисяч доларів у харків'янки, яка бажала отримати депутатський мандат.

Зловмисники просили за посаду голови Харківської ОДА мільйон доларів, а до цього вони взяли 60 тисяч доларів у харків'янки, яка бажала отримати депутатський мандат.

2 червня в ресторані "Ла Страда" в центрі Харкова затримали шахраїв, які представлялися чиновниками "зі зв'язками" і продавали держпосади. Вони отримували завдаток - 150 тисяч доларів, з них 100 тисяч доларів за призначення голови Харківської ОДА та 50 тисяч доларів за призначення начальника податкової служби в Харківській області. Про це повідомив керівник прес-центру СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними СБУ, зловмисники "оцінили" призначення кандидата на посаду голови Харківської ОДА в мільйон доларів, посаду начальника податкової служби в Харківській ОДА - 100 тисяч доларів.

У поліції уточнили, що в кінці минулого року ці шахраї взяли у харків'янки 60 тисяч доларів за "допомогу" в отриманні мандата нардепа на довиборах до Верховної Ради по 179 округу (Лозова, Лозівський, Красноградський, Сахновщинський, Зачепилівський і Кегичівський райони). Але вибори там пройшли без цієї жінки.

"Знайома потерпілої запропонувала їй спробувати себе в політиці в якості кандидата в народні депутати України. Жінка пообіцяла, що разом з чоловіком сприятимуть лобіюванню інтересів заявниці при проведенні агітації, формуванні виборчої програми, залучення ЗМІ, в тому числі вступ до партії і оформленні документів. Жінки домовилися зустрітися в Києві для детальної розмови з людьми. Постраждала в столиці передала в якості завдатку 60 тисяч доларів. Однак кандидатом Верховної Ради вона так і не стала і не брала участь у виборчих перегонах", - розповіли в Нацполіціі в Харківській області.

За інформацією поліцейських, в кінці квітня харків'янка ще раз зустрілася з шахраями в Києві, щоб повернути свої гроші. Замість 60 тисяч доларів вони запропонували супутнику жінки очолити Харківську ОДА, ціна питання - мільйон доларів. В якості завдатку зловмисники просили півмільйона доларів, передавати гроші повинні були частинами. 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Місце Кучера хотіли продати в ресторані за мільйон доларів (відео)

52-річного та 68-річного шахраїв затримали в порядку ст. 208 КПК України, коли вони отримували першу частину хабара - 150 тисяч доларів. Правоохоронці вирішують питання про повідомлення їм про підозру у злочині за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), та обрання запобіжного заходу.

Прокуратура в Харківській області опублікувала фото безстрокового посвідчення ветерана ДАІ, яке належало одному зі зловмисників.